معرفی صندوق قرض‌الحسنه رفاه بازار تهران

بسمه تعالی

اهداف صندوق قرض الحسنه رفاه بازار

یکی از مهمترین اهداف صندوق قرض الحسنه رفاه بازار این است تا اگر کسی با سعی و کوشش از راه حلال روزی بدست می آورد و خود و خانواده اش را اداره می نماید اگر تنگدست گردد و یا مدتی کسب و کارش رونق نداشته باشد به او یاری رسانده و با وام قرض الحسنه مشکل او رفع گردد یا گشایشی در کار او حاصل شود.
و از دیگر اهداف این صندوق قرض الحسنه جلوگیری از نظام رَبوی است که درست در مقابل قرض الحسنه جای دارد و اگر هدف نظام ربوی را بخواهیم در یک جمله خلاصه کنیم عبارتست از: افزایش سود و سرمایه و ایجاد روحیه تکاثر و ظلم و زور.

نظام قرض الحسنه و نظام رَبوی

قرض الحسنه نتایجی چون زنده کردن روح عطوفت در جامعه و ایجاد عدالت دارد مختصر اینکه ربا بر ظلم و تعدی و جمع کردن مال بنا شده و قرض بر ایثار و احسان و مردم داری استوار گشته است از این رو قرض، ربا را از صحنه اقتصادی بیرون می کند. در قرآن ربا نظام زشت و منکر شمرده شده و به قرض توصیه و تاکید شده و میان این دو نهایت تضاد و افتراق می باشد. در تاریخ اسلام رسول اکرم (ص) بنیان گذار اولین صندوق امانت بودند ایشان از زمانی که در مکه زندگی می کردند مورد اعتماد و امانتدار مردم بودند، و امانت مردم را برای آن ها نگهداری می کردند و از این جهت محمد امین لقب یافته بودند، در کشور ایران اولین صندوق قرض الحسنه به صورت امروزی در سال 1348 شمسی در مسجد قدیمی لرزاده تهران تاسیس شد و بتدریج صندوق های دیگر مانند صندوق قرض الحسنه رفاه بازار و دیگر صندوق ها در نقاط مختلف کشور بوجود آمد.

پرداخت اقساط وام و برگرداندن وام قرض الحسنه

«إِنْ تُقْرِضُوا اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا يُضَاعِفْهُ لَكُمْ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ۚ وَاللَّهُ شَكُورٌ حَلِيمٌ»
« اگر به خدا قرض الحسنه دهید آن را برای شما مضاعف می سازد و شما را می بخشد و خداوند شکر کننده و بردبار است»

همانگونه که خداوند برای قرض الحسنه ارزش والایی قائل است ولی اگر کسی قرض الحسنه بگیرد و اقساط آن را بپردازد و یا در برگرداندن آن تعلل ورزد و توانایی پرداخت را نیز دارد این ظلمی است نسبت به مسلمین این ظلم در ظاهر به شخص طلبکار است که قرض الحسنه داده ولی نسبت به سایر مسلمانان از این جهت است که سبب می شود دیگران به مسلمان قرض ندهند یا توانایی پرداخت قرض دادن را دیگر نداشته باشند.
حضرت امام صادق (ع) می فرمایند: خدا لعنت کند بُرَندگان راه خیر را و آن کسی که دیگری بر او احسانی بکند و خیری برساند پس او کفرانش کند و این امر سبب شود که آن شخص دیگر به کسی احسان ننماید.
حضرت امام محمد باقر (ع) می فرمایند: کسی که در راه خدا شهید شد از هر گناهی پاک می شود مگر بدهی که کفاره ندارد و یا باید دینش پرداخت شود یا طلبکار ببخشد وگرنه شهید هم گرفتار بدهی اش است.
جا دارد در اینجا به وام گیرندگان محترم متذکر شویم سر موعد اقساط خود اقدام به پرداخت آن نمایند تا دیگر هموطنان عزیزمان نیز بتوانند در صورت احتیاج از وام قرض الحسنه بهره مند گردند.

ثواب قرض الحسنه

در انتها یادآور می گردد درست است که ما خدمتگزاران مردم، این امر مقدس قرض الحسنه را بر عهده داریم، ولی در واقع بیشترین ثواب را افراد و خیّرانی می برند که با افتتاح حساب قرض الحسنه در صندوق ها و بدون هیچگونه توقعی فقط و فقط بر روی جنبه معنوی و رسیدن به خیر و ثواب موجودی خود را حفظ کرده و یا آن را افزایش می دهند، آنها طلایه داران امر مقدس قرض الحسنه هستند و در واقع پشتیبان این نظام مقدس و از بین برنده نظام ربوی می باشند.